Semesterkänsla hemma?

Första dagen på semestern! Känns så konstigt att säga det eftersom jag varit mer eller mindre ledig de senaste fem månaderna (!!!). Men i Australien/Nya Zeeland jobbade jag bara några veckor sammanlagt. Och den här första lägerveckan har nästan inte känts som jobb. Och mitt frilansande/bloggande är knappt något jag reflekterar över eftersom jag gjort det så länge. Det är som att borsta tänderna typ. Men efter dessa två semesterveckor, kommer jag jobba ytterligare 3 veckor på läger och sen poff är det ju augusti. Då vet jag förhoppningsvis mer om hur hösten kommer att se ut.

Jag skulle vilja resa iväg någonstans. Lämna stan och datorn. Det är så svårt att ha semester där man bor, tycker ni inte? Även om jag är ledig så har jag alltid en mental to do-list på saker som behöver fixas. Det ska diskas, tvättas, handlas mat, plantera blommor på balkongen, tvätta fönstren, boka en tandläkartid osv osv. Hur gör man för att gå in i semestermood när allt snurrar på som vanligt? På mitt landställe har jag till exempel inga problem att ligga och läsa en halv dag – men det skulle aldrig hända hemma. Dessutom är jag så klistrad vid min telefon vilket gör det ännu svårare att ”stänga av”. Behöver någon slags plan här känner jag. Semester kan faktiskt vara riktigt stressande om man inte vet hur och vad man ska göra!

Nu sitter jag i alla fall på mysiga restaurang Vurma på Birger Jarlsgatan och skriver det här och dricker dagens tredje kopp kaffe. Fina Josefin som gjorde mig sällskap har precis gått tillbaka till sitt kontor. Vurma ligger bara några meter från vårt förra kontor där vi jobbade tillsammans på Egoboost Magazine. Det känns verkligen som i ett annat liv!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *