Aspergianska drag

Hej! Jag är så stolt över mig själv som lyckats komma igång och jobba på kontoret redan innan klockan 10.00 två dagar i rad. Ja, jag vet – det låter så fruktansvärt bortskämt, och jag vet att klockan 10 är sovmorgon för de flesta människor.. men för mig är det en kamp att komma upp varenda morgon. Efter att ha frilansat i två år har jag insett hur otroligt viktigt det är med rutiner och att försöka arbeta någorlunda kontorstider. Jag är en kvällsmänniska rakt igenom. Jag har inga problem att sitta och jobba till ett på natten om jag måste, eller att börja storstäda lägenheten klockan 22…. I kombination med att ha svårt att somna och varva ner, och inga tider som jag MÅSTE passa, kan ni kanske förstå att det är svårt att kliva upp klockan 07.00 varenda dag. Men igår tvingade jag mig själv att lägga mig i sängen och läsa klockan 9 och faktiskt- jag somnade i tid för en gångs skull! Sedan hjälper det ju till att solen skiner in och jag har dessutom börjat äta frukost på kontoret vilket jag också tjänar en halvtimme på. Vill bara poängtera att vi har alla våra styrkor och svagheter. Ni som är morgonpigga och duktiga på att ”sätta igång” tycker säkert att det här är sinnesjukt gnälligt – men ni som liksom jag är kreativa oplanerade, tidsoptimister och extremt morgontrötta – förstår vad jag menar. Många som är studenter eller frilansar har samma problem; man går runt med en gnagande ångest över att inte få tillräckligt mycket gjort, samtidigt som det kan verka OMÖJLIGT att bara sätta igång. Lösningen är helt enkelt att nöta, nöta, nöta in rutiner. Inte så sexigt – men gud så mycket bättre jag mår av det. Jag vill veta när jag vaknar hur min dag kommer att se ut. Jag skriver extremt mycket listor. En för veckan som ligger å skrivbordet och en för dagen. Det här är min aspergianska personlighet och det är bara att gilla läget. (obs har inte Aspergers – vad jag vet! Men ni förstår vad jag menar.) Någon jävla diagnos kan man säkert ställa! Men det handlar om att lyfta fram sina styrkor – Okej jag kanske inte är en supereffektiv arbetsmyra, men däremot är jag en jävel på att brainstorma, arbeta under press, göra intervjuer, improvisera, få folk att känna sig bekväma och har en stor dos social kompetens.

Så för att knyta ihop säcken ska jag nu berätta exakt vad jag ska göra idag!
Jobba på kontoret och skriva klart en intervju om vardagsmakt som jag gjort med Elaine Eksvärd och skriva klart en artikel om ”den senaste trenden”- skärmmissbruk. Klockan sju ska jag måla läpparna röda och svida om till mina högsta klackar – för då ska jag och Gustav ut och käka och fira tre (!!!) år tillsammans! Vi ska till en Jamaicansk restaurang och jag är superpeppad.

20140325-112540.jpg
Börjar älska mitt kontor och alla människor där mer och mer. Det är så viktigt att ha någonstans att gå varenda dag.

bild 3 (4)

bild 2 (7)
Men alltså. Tre år!? Kan inte fatta det. Det känns som att jag och den här lilla bävern träffades igår? Samtidigt känns det som att han alltid funnits vid min sida. Min bästa vän, terapeut, sovsked och smakråd. Vad skulle jag göra utan dig Gustav?

2 svar på ”Aspergianska drag”

    1. Jag med! Tack för att du hållit ut trots noll komma noll inlägg senaste två veckorna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *