Den där dagen på året

I alla år när jag varit singel har alla hjärtans dag inte varit annat än en obehaglig påminnelse om att jag inte har någon pojkvän det här året heller som älskar mig. Och varenda skylt i varenda jävla affär med texten ”glöm inte att köpa blommor/choklad/fluffiga handklovar till din älskling den 14:e februari” – har känts som ett elakt hån. I skolan kunde man köpa rosor på alla hjärtans dag. Rosa för flirt, röd för kärlek och gula för vänskap. Jag fick bara gula. Många fick inga alls. Det hela blev så svart på vitt. Älskad eller oälskad. Poppis eller nobody. De år jag faktiskt har haft en kille på alla hjärtans dag har det varit en jäkla stress och press att göra dagen romantisk. Som den där Internetkillen som jag bara dejtat tre gånger och inte ens var kär i. Hela middagen blev så stel. En kille dumpade mig dagen efter alla hjärtans dag -trots att jag köpt kalsonger med hjärtan på till honom! Idag är jag fruktansvärt tacksam att jag faktiskt är tillsammans med en kille som vill vara med mig idag och imorgon, oavsett hur töntiga presenter jag än köper till honom. Som kan vara romantisk en helt vanlig regnig tisdag, också. Så i år ska vi inte gå bananas i kärlekspaniken. Vi ska gå och käka på en nyöppnad krog i Årsta som serverar smörrebröd och snaps. Det blir trevligt, men inte för att det står alla hjärtans dag i kalendern, utan för att jag får vara med min bästis Gustav och hänga. Försök att se den här dagen som ett tillfälle att ge lite extra kärlek till dina vänner, familj och de du tycker om. Pussa på ditt husdjur, skicka ett sms till någon du inte hört av på länge och visa din uppskattning med att bjuda din mamma på middag. Kärlek finns överallt, oavsett om en har en partner eller ej.

Så här såg det ut förra året och förrförra året. Lite overkill men ändå väldigt mysigt. Förra året käkade vi en trerätters meny på restaurang Fåfängan enligt romantikens alla regler och sen överraskade G. mig med konsertbiljetter till Wyclef Jean. Året innan fick jag rosor till Egoboost redaktionen och jag ordnade en dundermiddag hemma – och köpte till och med ett ”förförelsespel” i en suspekt porrbutik.  :,) Nej, vi har aldrig ens öppnat det. True story.

20120214-173544 20120214-173605 20120214-222633 20130215-103316 20130215-103419

 

Ett svar på ”Den där dagen på året”

  1. Jag är ju den där tjejen som ni i förhållande ska predika för att jag är älskad ändå, trots att jag är singel, eller att jag inte ska bry mig om denna dag 😉 jag kan nästan tycka att det är värst i denna hysteri, att alla ska berätta för mig att jag inte är ensam utan har så fina vänner, och att det liksom förväntas att jag ska vara ledsen över att jag inte har någon kille. Och att jag kommer minnas tillbaka till dessa alla hjärtans-dag-dagar med skräck sen när jag är i ett förhållande..

    Jag hoppas att ni får det supermysigt i Årsta, men vet att du i hemlighet drömmer om att han ska överraska dig med något alldeles extra och att vi i smyg är så svarta av avundsjuka på Amanda Schulman som får en jäkla 8-rättersfrukost i sin nybäddade säng och att hennes killar köper hela outfits till henne som hon ska ha på deras (sen månaders) planerade kärleksdejt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *