Frågelådan

Jag svarar på era senaste kommentarer!

Otroligt skönt att medicinen hjälper dig att må bättre! Som alltid med din blogg så tycker jag att det är så skönt att du är ärlig med dina läsare om sånt här, så att alla tabu kring psykisk ohälsa förhoppningsvis är utrotade en dag. Kram på dig!

Svar: Tack. Jag tror att alla människor i perioder i livet mår dåligt. Att det skulle vara ”fult” att försöka göra något åt det kan jag inte förstå. Det borde väl vara det sunda och friska att försöka må bättre? Att gå i terapi borde anses som samma lyx som att checka in på spa. Att äta antidepressiva är ju (om man hårddrar det) som att pröva 5/2 dieten. DVS. Man prövar något för att se om det ger resultat. (jaja, jag fattar att det inte är samma sak men ni fattar). Varför ska det vara mer okej att ta hand om utsidan än insidan?

Det går ju att öka dosen också. Jag blev också markant gladare direkt, men det var inte förrän jag höjde dosen som jag fick verkligen fick ordning på ångest och panik.Sen håller jag inte alls med om att allt inte kan bli bättre av medicin som någon kommenterat innan mig, lider man av en kemisk obalans i hjärnan kan man bli helt frisk utan terapi.

Svar: Här känner jag att jag har alldeles för lite koll för att kunna ge något svar. Är ju ingen läkare. Kanske är det så – men samtidigt tänker jag att min panikångest är stressrelaterad och därför borde gå att angripa från den vinkeln och lära sig att hantera stressen i sig. Jag hade ju noll ångest på senaste semestern till exempel, så att prata om att det BARA är en kemisk obalans i hjärnan kan ju inte stämma för mig. Då skulle jag ju ALDRIG må bra, men det gör jag ju när jag är avslappnad och trygg.

Nu får du påminna din käre vän o hennes blögg

Svar: Jag gjorde det och ÅH vad glad hon blev! ”Kanske ska man börja blogga igen” sa hon..

Man ska nog tänka på allt inte kan bli bättre av tabletter, terapi och medicin är en bra kombination.

Svar: Se svar på fråga 2.

Det låter kanonbra, Cecilia  Vad roligt att läsa – är glad för din skull!!!!! Ha ett fantastiskt 2014!

Svar: Tack Ida. Detsamma!

I was on Stumbledupon looking representing Early to Success when I stumbled on your fantastic blog. Polite reading

Svar: Jamen Hello there.

God Jul!

Svar: God jul.

Åh, härligt att höra! Har kikat in här några gånger under dagen för att se om du uppdaterat, har tänkt på dig
Hoppas semestern blir fantastisk, och ta hand om varandra! God jul!

Svar: Blev sjukt glad av att läsa detta. Att någon som jag inte känner liksom har tänkt på MIG. Precis som jag gör när jag läser bloggar och man engagerar sig i dens liv när det händer något svårt, viktigt eller roligt. Det är vackert! Så tack. 

20130602-205930
Detta inlägg får illustreras av en hoppbild från i somras på en brygga i Danderyd. Årets första dopp togs strax efteråt vill jag minnas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *