Kaffeberoendet

Låt oss prata kaffe för en stund. Detta underbara svarta gift. Det smög sig in i mitt liv under gymnasietiden. Då drack jag det med hälften mjölk och två sockerbitar. Sedan kom ”latteperioden” där det inte fanns något vuxnare och mer världsvant än att gå runt med en stor take away latte. Den sipprades på i så små klunkar att kaffet alltid blev iskallt. De senaste åren har kaffet på morgonen varit ett lika självklart inslag i min vardag som att borsta tänderna. Så vad är då problemet? Kaffe är väl toppen kanske ni tänker?!

Jo, för att tala klarspråk så har jag de senaste veckorna haft STORA problem med att mer eller mindre behöva panikspringa till toaletten i tid och otid. Inte speciellt sexigt, jag vet. Jag misstänker att mina SSRI är en stor bov i dramat – tydligen har dem en härlig laxerande effekt :-). Och det är här kaffet kommer in i bilden. Jag kan fan inte dricka det längre utan att ja…. det blir jobbigt. Det känns så jävla orättvist på något sätt. Att äntligen när jag mår bra så ska det ändå vara något djävulskap med i bilden. Vill heller inte byta sort eftersom allt annat funkar så bra med dem och att denna sort tydligen är den enda där man inte går upp i vikt…. Nej. Jag vill helst inte lägga på mig 10 kilo om jag kan slippa.

Ja. Kanske lite märkligt att skriva om detta på bloggen, haha. Men ni brukar alltid har så bra tips! Finns det någon mirakelkur? Det jag gör nu är att jag äter Inolaxol på morgonen och att byta ut kaffet mot te. Då funkar allt bra! MEN JAG SAKNAR MITT KAFFE!! Som en knarkare med abstinens är jag. Nu har det gått en vecka utan kaffe på morgonen. Har ont i huvudet och piggnar aldrig riktigt till känns det som. Nu sitter jag på kontoret och har fuskat med en kopp. Hihi nu måste jag rusa på toa! 😉

20140302-171012.jpg
KAFFE KAFFE KAFFE!!!

3 svar på ”Kaffeberoendet”

  1. Det finns massor av SSRI med ungefär likadan effekt, alla har som biverkning att aptiten kan öka, även de där det inte står med på listan. Men har du inte det problemet med de här får du säkert inte det av någon annan sort heller.

    Men att byta sort för att kunna dricka kaffe tror jag inte är aktuellt. Du får väl vänja dig vid att dricka te istället. Kaffeabstinensen försvinner ju efter ett tag.

  2. Om det är garvsyran i kaffet som du är känslig mot så är mitt tips att testa IDEE kaffe! Jag har känslig mage i perioder men klarar mig inte utan mitt älskade morgonkaffe och då blir det iaf lite bättre med IDEE kaffe för min del. Gå in på ideecoffee.se om du vill veta mer! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *