Mina bästa hälso-appar

Jag gillar att ladda ner och testa olika appar och tänkte därför visa mina favoritappar när det kommer till hälsa och träning.

20140210-110503.jpg

Mindfulness
Jag tycker att både Mindfulness-appen och appen ”pausa” är sköna att lyssna på om man har 10 minuter och vill komma ner i varv men samtidigt få ny energi. Kanske direkt när man kommer hem från jobbet och känner sig lite slutkörd.

Pausa
Ungefär samma som Mindufulness-appen. Plus för skön avslappningsmusik som man kan lyssna på ändå upp till en timme.

Somna
Ungefär samma som ovan men här ligger inte fokus på att få mer energi utan på att faktiskt somna och slappna av helt. Finns även avslappningsmusik att bara lyssna på. Har man svårt att somna kan den vara värt att testa.

Runkeeper
Behövs väl ingen närmare presentation? Använder denna JÄMT när jag går ut och går. Även om en bara går till Ica och tillbaka så känner man sig ändå lite duktig när man sett att man gått 2 kilometer =). Den sparar och registrerar allt och jag har tex. kopplat ihop den med min SATS-app, så jag har all träning samlad. Ett tips är att stänga av ljudet som finns över hur långt man gått/hastighet per timme/kalorier M.M. Jag lyssnar hellre på musik eller en ljudbok! Runkeeper är en bra motivation när du vill komma igång med jogging/löpning/promenader.

Sats

Bokar alla mina pass här. Kan även se min ”träningskurva”.

17 Minuter mage och rygg, samt 17 minuter Hela kroppen
Denna app har jag ju redan tipsat om och jag gillar den verkligen! Väldigt basic (utan att vara för enkelt) och effektivt. Älskar att det bara är 17 minuter, för då orkar man kämpa sig igenom det och faktiskt ta i hela tiden. Har haft träningsvärk i magen efteråt!

Stretch pro
Måste slå ett slag för stretching! Det är så jäkla skönt att sträcka ut kroppen ordentligt, men ibland kan en köra fast i samma övningar. Därför är denna superenkla app så bra. Välj bara ”full body stretch 1 & 2” och så kommer 20 enkla stretchövningar som du kan scrolla mellan. Ibland stretchar jag på morgonen på en matta innan frukost för att ”sätta igång” kroppen och vakna, men appen kan så klart användas efter träning också. Finns i både en gratisversion och denna för 7 kronor med fler övningar/bilder.

PeppApp
Haha, alltså denna app :,). Ni måste ladda ner den bara för att få er ett gott skratt. Det är en mental coach som pratar ”peppande” inför olika situationer. Till exempel kan du välja mellan ”Måndag morgon” ”inför tråkig uppgift” eller ”när du fått kritik”. Varje ”peptalk” är typ 2 minuter. Jag vet inte om det är för att det är så töntigt eller om det faktiskt funkar, men jag blir i alla fall gladare när jag dragit igång den här appen. Den är gratis så give it a try! 😉

4 svar på ”Mina bästa hälso-appar”

    1. Men Gue vad kul! Berätta gärna vilka du gillar och inte och om du fastnat för någon annan app!

  1. du ska kunna ha både runkeeper-rösten och ex spotify igång samtidigt! jag springer med spotify igång, och var femte minut säger runkeeper-damen till hur det ligger till.

    1. Haha, ja vet men ofta ville jag bara be Runkeeper-damen att hålla käften då jag missade vad dom sa i min podcast när hon började sitt babblande 😉 men smaken är delad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *