Tel aviv på fredag

På fredag åker jag till Israel och Tel aviv för att gå på ett bröllop och vara där i en vecka.Först åker jag och Gustav ner på fredagen och på söndagen ansluter min mamma, pappa och min faster. Vi kommer bo på ett mysigt hotell fem minuter från beachen och som ligger centralt mitt i stan.

Det jag gillar bäst med Tel aviv är nog just det – att stranden liksom löper genom hela staden. Så du kan sitta på stranden och ta en drink, käka falafel, dra och shoppa och liksom aldrig ha på dig annat än flipflops, klänning och bikini. Det är också en väldigt avslappnad stämning, lite ”ruff” sådär. Folk är också väldigt öppna och sociala och alla taxischaufförer visar bilder på sina barn och sådär. Sedan måste jag också inflika att jag är inte dum – och jag vet att landet i många fall har en fucked up politik. Jag försvarar inte det. Men jag har släktingar som är bosatta i Tel aviv och därför har jag åkt dit sedan jag var liten. Tro mig. Jag och dem, vill inget hellre än att ha fred i landet.

Men om vi försöker att lämna politiken och om ni är ute efter ett spännande och annorlunda resmål med god mat, bra party, sol och bad och kort flygtid (5 timmar direktflyg med Norweigan) så tycker jag ni ska kolla upp Tel aviv. Det är inte speciellt dyrt heller! Är ni där så kan ni lätt ta en buss till Jerusalem som är ett måste, eller promenera till den arabiska delen Jaffa och gå på marknad och röka vattenpipa =p. Just nu är det nästan 20 grader i Tel aviv så jag hoppas att värmen håller i sig så att vi får lite sol på våra vinterbleka och trötta kroppar.

Jag tycker att det ska bli superhärligt, även om jag som alltid när jag ska resa, har ångest för flyget. På ditresan ska vi mellanlanda och hålla på och krångla så det ser jag inte fram emot =(. Men det är bara att supa sig full och bita ihop =).

Lyckades sälja in resan som ett resereportage också till en tidning, så jag måste maxa dagarna och testa alla roliga ställen, klubbar, caféer och restauranger (sämre jobb kunde man ha…..). Måste också uppdatera min kamera så nu kanske jag ÄNTLIGEN tar mig för att köpa en. Ni tipsade förut om denna , och så hittade jag den här – så någon av dem blir det nog! (ängslig pga. helt foto-okunnig).

Det är lite roligt med min släkt för den är uppdelad i två läger litegrann. Först har vi ena sidan av släkten som är väldigt religiösa. De är supergulliga, och med dem åker man typ på utflykter och så där. Den andra sidan är ganska vilda och helt O-religiösa. Med dem dricker man vin, röker och hänger på barer. För några år sen var jag på bröllop på ”den religiösa sidan” och det var roligt men låt mig säga att det var väldigt… propert… Långkjol och långärmad top och inga skandaler direkt. Den här gången är det min syssling på den andra sidan av släkten som gifter sig. Hoppas på lite mer fest och galna upptåg ;). Han var i Stockholm för 3 somrar sen och vi gick ut tillsammans då. Världens skönaste person! Har hört att de har hyrt något slags ”upplevelsecenter” med rodeo och annat, så jag är minst sagt förväntansfull….. Undrar om Gustav vet vad han ger sig in på?

Rotade igenom lite fotoalbum och hittade några foton från när jag tidigare varit i Tel aviv. Jag är typ mellan 18-21 år( lite olika resor, men skönt att man ser typ exakt likadan ut..! ).

113_13995070071_8356_n

5254_1190314193233_2444198_n

5254_1190314273235_6459119_n

bild (1)

bild (2)

bild (3)

bild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilderna uppifrån och ned
1) Magisk solnedgång på beachen tel aviv.
2) Jag, Emelie och Therese var i Israel i två veckor när jag var 21 (typ?) Backpackade och bodde på vandrarhem och chillade mest.
3) Hade väldigt roligt åt namnen på tandräm….Får det lov att vara lite Kukis?
4.) Min älskade gammelfaster Esti på ett bröllop.(Egentligen min farmors syster). Ska bli underbart att krama om henne igen.
5.) Min pappas kusin, hans fru, jag å mammsen och pappsen. Tyvärr är pappas kusin väldigt sjuk nu och det är otroligt jobbigt för alla såklart.
6.) Efter en middag hos mina fantastiska och coola släktingar (de bor i världens lyxigaste lägenhet och är bohemiska konstnärer och livsnjutare…). Tjejen i blå och röd klänning var min rumskompis från Kibbutzen jag jobbade på – Ida!
7.) Chillar lite på stranden bara. Jag och två kompisar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *